Egyházmegyei ministráns találkozó Doroszlón

Lelkesen szolgáljatok és figyeljetek egymásra Doroszlón az elmúlt héten (június 30.-án) ministráns találkozót tartottak a Szuz Mária Keresztények Segítsége Kegyhelyen. A gazdag tartalommal teli össze-jövetelen egyházmegyénkbol mintegy 150 gyerek volt jelen. S hallgatta meg az oltári szentség kiszolgálásával kapcsolatos teendoket.
A d.e. 10 óra tájban való érkezés, kölcsön üdvözlések, barátkozás után eloadásokon vettek részt, majd következett a csoportos elméleti, illetve gyakorlati foglalkozás, a ministrálást illetoen. Ebédido után játékkal és vetélkedokkel foljtatódott a program.
A Szentmisére este 6 órakor került sor, amelyet számos paptestvére közremuködésével Balcsák Szilveszter újmisés plébános mutatott be. A plébános atya többek között arra buzdította a gyerekeket, hogy lelkesen szolgáljanak, mert az Istennek szolgáltok. – Örömünk oka Szuz Mária, akit szintén örömmel töltött el, hogy szolgálhatta egyszülött fiát Jézus Krisztust. Ti sem vagytok hétköznapiak, Istenhez tartoztok. Isten ezt a szolgálatot gyümölcsözové fogja tenni. Igyekezzetek mindig lelkesek, és figyelmesek lenni egymásra, és szeressétek egymást. Így lesztek boldogok, igy lesztek az öröm forrásai – hangsúlyozta Balcsák atya, aki a szentmise után áldását adta ministránsokra és a további megjelent hívokre. Rafael testvér orgonán való játéka, valamint csodálatosan szép (ének)- hangja tovább fokozta a szentmise áhítatosságát.
Ft, Verebélyi Árpád a Kegyhely ore mindenkinek köszönetet mondva annak a reményének adott hangot, hogy a gyerekek jól érezték magukat (akik egy hangos igennel ki is nyilvánították véleményüket), s hogy jövore újra találkoznak. Dautbegovics Zoltán